onze visie

voel onze zorg

Onze Visie

De intensiteit en verbinding geven zoveel voldoening. Dat is waarom we ons werk zo graag doen.

        

Persoonlijke aandacht en begeleiding.

Het is heel fijn om al je zorg en aandacht te besteden aan één cliënt waar alle tijd en ruimte is om voor elke vorm van persoonlijke aandacht en begeleiding in de eigen thuissituatie.


De visie op zorg.

Kennismaken in een nieuw gezin blijft altijd spannend. We zijn ons er altijd van bewust dat er de 'klik' moet zijn tussen zorgverlener en cliënt.  Het is een 'over-all-gevoel' waarbij de sfeer in huis, de uitstraling van de cliënt en diens gezin en zeker ook de nood van de hulpvraag een belangrijke rol spelen.


Verlengde armfunctie.

Gehanteerde normen en waarden, de visie op zorg van zowel cliënt als van onszelf spelen een belangrijke rol voor het aangaan van een zorgrelatie. Je wordt als het ware opgenomen als een gezinslid met een verlengde armfunctie. Dit is voor zowel gezin als onszelf als zorgverleners een zeer kwetsbare situatie. Grenzen vervagen op het moment dat een relatie steeds persoonlijker wordt en de betrokkenheid binnen het reilen en zeilen in het gezin toeneemt en zelfs een vanzelfsprekendheid wordt.

Intens contact en betrokkenheid.

De impact om 'een vreemde' in huis te halen die zorg uitvoert is een enorme stap. Het is soms aanvoelen wat wel en niet kan en in hoeverre de cliënt openstaat voor onze mening en ervaringen.  Hoe langer we bij een cliënt werken hoe intenser het contact en de betrokkenheid worden. We tonen altijd begrip voor de wijze waarop de cliënt graag invulling wil geven aan de zorg.


Inzichtelijk maken hoe we werken en waarin we kunnen ondersteunen.

Vanuit onze ervaringen kunnen we inzichtelijk maken hoe we werken en waarin we kunnen ondersteunen. Op deze manier proberen we stap voor stap, in het tempo van cliënt en gezin, te integreren binnen de situatie. Met de intentie dat onze aanwezigheid steeds minder 'vreemd' gaat voelen. Wat we hiermee willen bereiken is dat cliënt de zorg op deze manier steeds beter leert te ontvangen.


De intensiteit en verbinding geven voldoening.

Wat we bemerken is dat we niet ontkomen aan de verbinding. Juist deze intensiteit en verbinding geven zoveel voldoening. Dat is waarom we ons werk zo graag doen. De kracht van deze verbinding wordt trouwens wel echt door de cliënt zelf bepaald. Het is de wijze waarop hij of zij contact maakt, in het leven staat, de wilkracht die hij of zij laat zien en de spiegel die ons als zorgprofessional wordt voorgehouden.

thuiszorg_venlo

Persoonlijke aandacht en begeleiding

persoonlijke_verzorging_verpleging_begeleiding_venlo

Wat kunnen wij voor u betekenen ?


Onze ervaringen zijn feitelijk zorgbreed en onze cliënten varieren in de leeftijd van jong tot oud.


De zorg kan bestaan uit persoonlijke verzorging/verpleging/begeleiding, maar ook palliatieve en terminale zorg.


WAT CLIËNTEN ZEGGEN

Sinds 2004 werkt Fian bij mij.

Dit zegt al genoeg over de band die we samen opgebouwd hebben.
Fian is een zeer betrokken persoon die met veel passie haar werk doet.


Ze is een sprankelende persoonlijkheid, een ‘mensenmens’ die haar werk met enorme toewijding, zorgzaamheid en humor doet. Dit maakt dat ik er altijd weer blij van wordt als ze komt.